Kukorica Jancsival és Gábor házi meggyborával is megismerkedett az amerikai srác Miskolcon

Megosztás

A világhálónak köszönhetően ma már egyáltalán nem elképzelhetetlen, hogy titkos adatok szivárogjanak ki a közpénzből finanszírozott Megafon képzés résztvevőiről, sőt az sem hogy egy amerikai fiatalember angol nyelven idegenvezetést tartson Miskolcon, külföldieknek.

WithWilly, azaz Vilmos New Yorkban született és eredeti tervei szerint csak egy rövid időt kívánt eltölteni Magyarországon. Aztán a sors közbeszólt, már négy éve él hazánkban és saját bevallása szerint beleszeretett a magyar tájakba és a kultúrába.

Erre a legfőbb bizonyíték az a közel háromszáz YouTube videó, melyekben bemutatja a legérdekesebb, leizgalmasabb, vagy éppen leghírhedtebb városokat és budapesti kerületeket. Mindeközben magyar mondókákkal és népmesékkel szórakoztatja követőit, nem is akármilyen sikerrel: több mint 13 ezer feliratkozója van.

Járt már Pécs városában, Szolnokon, Tatabányán és Érden is, de szívesen ellátogat a nyüzsgő piacokra és az ódon várakhoz is. Videóiban egy dolog biztosan közös; csodálatos ártatlansággal rajong minden magyar településért.

Miskolci kalandjának kattintásvadász, mégis vészjósló címe csak ennyi: Egyedül Magyarország legveszélyesebb városában (tudja meg, miért hazugság). Willy végül egy igazán vidám napot tölt el a borsodi megyeszékhelyen, ugyanazzal a csillogó vigyorral az arcán “felismeri” Kukorica Jancsit, megkóstolja a házi “Gábor-meggybort” és szinte mindenről Lúdas Matyi jut eszébe.

“Korábban is jártam Miskolcon, de csak Lillafüreden és a Miskolcitapolcai Barlangfürdőben. Ez volt az első utam Miskolc szívébe. Azt hallottam, hogy ez Magyarország legveszélyesebb városa, de ez már nem is állhatott volna távolabb az igazságtól! Legalábbis Avas belvárosában nem.” – mondja Willy és részletesen beszél a bortermelésről, ellátogat a Horváth-tetőre és a belvárosba, végül pedig megígéri, hogy a Kocsonyafesztiválra visszatér.

Érdemes megnézni a videót és kicsit más szemmel nézni azt, amit mindennap látunk.

No Title

Hey everyone what a trip through Miskolc! Really a great place. I had been to Miskolc before, but only to Lilafüred and the cave bath at Miskolc Tapolca. This was my first voyage into the heart of Miskolc. I heard it was hungary’s most dangerous city, but that couldn’t have been further from the truth!

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek